Pimpar vidare...

Vi håller ännu på och fixar med lill hallen, och det börjar ta riktigt fin form. Klart till kvällen beräknas det. Sen väntar alla skåpsluckorna i köket, och alla lister som just nu är furu färgade i hela huset. Puh, det blir ett digert arbete det! Men sååå fint när det är färdigt! Vill bygga en veranda på framsidan till våren, och tanken är väl att vi ska ta fasaden då också. Sen har vi ett helt "nytt" hus. Har också hunnit med att tömma mitt pysselrum och sätta in grejjerna i Tigers gamla rum, och håller på att sätta in Tigers grejjer i sitt nya rum på nedervåningen. Allt står i en hemsk röra, men inte så länge till.

Tiger var hos mormor igår när vi höll på här hemma. Kom hem helt slut, sov från halv sex igår kväll till ca halv åtta nu på morgonen, och nu är han i säng igen - supertrött! Nästa måndag vankas det dagis för honom, det kommer nog att sluka en hel del energi det med skulle jag tro! Han kommer att gilla det!!

Läste om enn inbrottsförsök här i Helsingborg, där lägenheten man försöite bryta sig in i var på 12e våningen. Snacka om att manhade blivit förvånad om det var en man på ens balkong helt plötsligt... Men det var iof byggnadsställningar utanför, så helt svårt var de ju ändå inte att ta sig upp. Men ändå... Jag hade då rakt aldrig klättrat upp för några byggställningar, men så är jag ju också lite höjdrädd...

XOXO


6 saker ni troligen inte vet om mig...

1. Jag får rysningar i hela kroppen när jag tar i lergods utan någon som helst ytbehandling som tex. klarlack på. Kan heller inte ta i obehandlat trä, för att inte tala om äta glass med pinne, äta kinamat med dessa rysliga engångs ätpinnar. Vissa dagar får jag till och med rysningar av att ta i papperspåsar som man köper på ICA när man har handlat mat. Vissa dagar även pappret som morgontidningen är tryckt på (Hur lätt var det att förklara när man skulle säga upp prenumerationen och de undrade varför??) Kan man få någon form av handikapps ersättning för sånt här???


2. Jag tycker att det mesta kött smakar syrligt. Kan bara äta vissa slags kött och då sällan eller aldrig kött som är stekt på stekjärn - det är värst. För att inte tala om dessa "Söndagsstekar" som man blir bjuden på ibland? JURK!!! Men allt kött som är grillat går bra???..


3. Jag samlade på sniglar när jag var liten. I en gammal marmelad burk fick de bo, jag gjorde hål i locket med hjälp av en spik, så de skulle få luft. Det var roligt att leka med sniglarna i minst ett par timmar, sedan glömdes husdjuren bort i en vrå av mitt ostädade flickrum. En dag så luktade det väldigt främmande i rummet och jag blev givetvis beordrad av mamma att städa upp och hitta vad det var som luktade. Sagt och gjort. Jag städade och fann burken med torkade sniglar i. Det värsta är att idag kan jag inte känna lukten av Lavendel, för något i den doften påminner om doften av döda intorkade sniglar????? *jag klöks*

(Fast man inte kan tro det så är jag faktiskt snäll mot vissa djur - som den gången när mina kusiner skulle mata ormarna med en liten pinkis och jag blev jätte ledsen och tvingade dem att ge bort pinkisen till mig. Jag gjorde i ordning en låda åt den, satte en värmelampa ovanför och försökte rädda den genom att mata den med en liten nappflaska. Detta var på en helg och när måndagen kom så tvingade jag min mamma att ta med den till jobbet och tvångsmata den för att den skulle överleva. Den dog dessvärre och givetvis hade vi en fullgod begravning för den.)


4. Jag har världens fulaste stortå naglar - jag har nämligen blivit överkörd av en folkracebil på båda fötterna och då blev stortå naglarna skadade. Jag skäms för det, men vägrar att låta mig skrämmas av sandaler fast att det säkert finns någon som tycker att jag borde?.


5. Jag är naiv och tror på folk ända tills det är bevisat att de ljuger. Det bjuder jag på.


6. Jag tror på spöken och är helt säker på att jag träffat flera stycken!

XOXO


IKEA

Ja detta underbara ställe. Fick veta lite värdelöst vetande när vi var där idag. Att Helsingborg har VÄRLDENS MINSTA varuhus!! Snacka om att bo i världens ände då för oss IKEA fantaster då... Och det bästa är ändå att jag led inte ens av det förän jag fick veta det... haha! Nu bär jag på ett stort lidande och får nog flytta för att bli avhjälpt med detta. Men jag har bestämt för mig att de ska bygga ut, så jag kanske inte behöver flytta till IKEA-mecca då. Undrar var det är förresten...? Världens STÖRSTA IKEA varuhus....???

Inköpen blev:
krokar till hallen
stolsdynor till köksstolarna
mattor till köket
glidskydd till mattorna
jalusier
en hylla till nya hallen
korgar till hall hyllan
en lampa till hallen
ja nått sånt....

Återkommer med hallens före-efter bilder sen när den är klar då.

XOXO

Jag klararde det!!

Slutprovet alltså. Weeeee heeee! Hurra för mig!

Har total torsk på vad jag ska skriva idag, men det ger väl sig. Få se nu, Tiger sover och M sitter å kollar på tv. I helgen ska vi väl mest göra så lite som möjligt, eller kanske göra lite här hemma... behövs! Är sugen på att göra lilla hallen så den blir fin någon gång. Och så ska vi installera pellets, gubben (installatören) skulle hört av sig och kommit förbi idag, men för att göra hantverksarbetares rykte ännu sämre så ringde han förstås inte ens och sa att han inte skulle dyka upp som bestämt...

Läste på hd.se om Anna Anka... hujedamej! Och hur känns det månne att heta Anka i efternamn? Förlåt mig om mina tankar ständigt går till Ankeborg och dess invånare när jag hör detta namn...

Har tänkt mig at baka en smaskig After Eight tårta i morgon, har fått receptet av en vän. Har inte smakat den ännu, men den ryktas vara superb! Och nej, ni kan inte få receptet... ;O) det är nämligen mycket trevligare att få bjuda på den när någon kommer förbi och är fikasugen!

Nej nu ska jag hålla kväll.

XOXO


En rosa liten dröm?

Eller mardröm kanske...?


Köpte dator, en mini-mini variant som jag ska ha till nystartade firman. Den är jätte söt och så är den ROSA! Och när det gäller mig så är det något som är bra då, än om inte alla hade tyckt det.. ;O)
Kommer hem med sötisen, och laddar batteriet. Man FÅR INTE tjuvöppna datorn förän batteriet är full laddat när man startar den för första gången, och jag väntar förstås tålmodigt fast det var SVÅRT. Tam ta dam, startar upp - datorn frågar vilket språk jag vill använda, jag svarar "svenska" och okejjar. Väntar på uppstart, och så NU - vad f*n står det?? Shit vilket språk, det är INTE svenska, men däremot FINSKA!!! Hjälp liksom... ringer runt i panik, ringer till tillverkaren oc berättar att "jag har nog gjort en tjej-grej" han i andra ändan av tråden försöker hålla sig för skratt och säger "bara lugn, du kan väldigt enkelt åtgärda detta; bara kör recovery-cdn som du fick med datorn så kan du välja om språk sen" Gött tyckte jag och bad honom vänta medans jag stoppade in cdn då. Letar lite, hittar inte; hmm..... frågar lite dumt han i luren: "ehm, var ska jag då stoppa in skivan?? Det finns ju ingen stans att stoppa den juh..." Får till svar: "Åh... du har ju en sån liten, nej då måste du ha en extern DVD läsare..." Jahapp, och vem har en sån tro? Ringer runt, nej ingen har. Ringer butiken där jag kmöpte datorn. Berättar min pinsamma historia för tjejen i luren, tänker att kanske har ni ett demoex jag kan få bara komma över och stoppa i min cd i? Nej det hade de inte, men de hade ett att sälja mig för 800 spänn. Jaha... inte vad jag hade tänkt mig direkt, men det är ju värre att ha en helt ny dator som inte går att använda än att lägga 800 till och få igång den i alla fall. När jag kommer dit så får jag i alla fall se till min glädje, att min nya enhet matchar precis i färg, den var ju också ROSA! Jag hugger en sån och åker sedan hem och löser problemet. Så om det nu är så att någon annan kär vän bestämmer sig för att också göra en "tjej-grej" så har jag möjlighet att låta er komma hem till mig och låna min externa DVD brännare lite... Tur i oturen att jag är en sån person som inte har vett att skämmas för något.............. hahaah!

XOXO

Förskola vs. dagmamma

Jahapp så har vi varit och besökt en förskola och en dagmamma. Var hos dagmamman först. Och när vi gicki därifrån så kändes valet så självklart att jag för en sekund övervägde att ringa och lämna återbud till förskolan vi skulle besöka idag. Men vi anåg att vi nog var skyldiga att se deras verksamhet i alla fall, så att man kan styrka sitt val om inte annat. Plus att jag nog var lite lat - jobbigt att ringa och säga att vi inte kommer. ;o) Väl på förskolan så pratade vi helt plötsligt om portfolio och pedagogik och jag vet inte allt, något som inte alls var något som dagmamman tryckte på.  Vårt totala intryck ändrades helt, och nu var det helt plötsligt förskolan som intresserade oss mest. MEN (kunde man aldrig tro va att det skulle dyka upp ett men... ) men de har bara öppet tiol 17.00 på eftermiddagarna, och vi kommer att behöva ha vår förskola öppen till 18.00... Så jag ringde områdeschefen som skulle se om hon kunde förlänga öppettiderna för vår skull. Det lönar sig att vara påstridig! Hon skulle återkomma till mig med svar på detta.

Vad har mer hänt då? Jag har börjat läsa en bok om mindfullness av Åsa Nilsonne, men jag har inte kommit så långt in i boken så att jag kan berätta om det blir en favorit eller ännu en utfyllnad i det runda arkivet... Återkommer om detta.

Och så får jag inte glömma att berätta att jag klarade provet!! Hurra för mig! Och på fredag gör jag det praktiska provet, sen så blir det diplom dags hoppas jag. :o)

Nu blir det nog lite CSI - kan det vara så att någon har blivit mördad i dag med? hmm... bäst att se efter då!

XOXO

Rallycross och lunch går rätt sällan hand i hand

När vi e på rc så går lunchen väldigt ofta åt till att skruva, så även idag. Men det är rätt fantastiskt att se så många engagerade kasta sig över liken (läs: bilarna...) för de står gärna över sin lunch för att hjälpa en kompis få ihop sin bil så denne kan köra klart tävlingen. För att de vet att nästa tävling kan de vara deras bil som behöver lite vård, och då finns det många som är där för dem, beredda att stå över både det ena och det andra för att hjälpa sin vän att lappa lite... XOXO

Nöter mil...

Igår kväll gav vi oss hemifrån för att åka en bit mot Fjärås, denna metropol för motorsport. I alla fall denna helgen. skämt åsido, det är en trevlig liten bana där så det ska bli kul! Vi stannade för att sova vid en rastplats. Tiger vaknade förstås okristligt tidigt och låg och drog i sin mammas hår tills vi beslöt oss för att gå upp. Aj.... och jag som trodde det hade med åldern att göra det här med att bli tunnhårig. Förresten så hörde jag att Robbinson-Robban skulle döpa sin son till Tiger nu. Det var värst vad han har fått god smak helt plötsligt... MEN jag säger bara: kom ihåg var ni hörde det först! ;-) Just nu står det Ullared 27 på en skylt utmed vägen. Och jag har ett brett förväntansfullt flin på läpparna........ Be good! XOXO

Nagelteknolog

Ja då var de bara provet kvar som jag skriver imorgon, sen är jag mycket nära min examen som nagelteknolog.
Om det är någon som har missat det, så startar jag egen nagelsalong i Nagelhusets lokaler i Ramlösa den 5oktober. Ska bli fantastiskt roligt!!! Egen företagare ja... och borta var den enkla och smidiga tryggheten, men vad gör väl det att leva lite farligt en stund? ;-)

Var hos Eva och gjorde vid mina naglar i måndags, så här ser de ut nu:

 


Wish me luck!

XOXO

På lekplatsen...

Igår eftermiddag bar det av till lekplatsen. Det var poppis som vanligt.  Gungorna frambringade gott om skratt, som man ser på bilderna. Vad mycket man får tillbaka som förälder, helt ofattbart. Tänk att det skulle vara såhär härligt att ha barn! :-)













XOXO

Tillbaka i bloggvärlden nu då...

Ja då var de dags igen. Men denna gången har vi ju blivit en mer i familjen. Så det finns helt plötsligt fler anledningar att skriva en rad eller två. Den som vill kan då gå in och själv få en uppfattning om hur vardagen hos oss ser ut. En och annan långväga släkting till Tiger kanske tittar till oss lite oftare här än vad som annars erbjuds. Och då kanske det inte känns lika långt borta till nästa gång vi ses? ♥

XOXO


RSS 2.0